Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi Projesi Tamamlandı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından sunulan “Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi” isimli projesi desteklenmeye hak kazanmış ve 9 Eylül 2022 tarihinde imzalanan sözleşme ile söz konusu proje başlatılmıştır. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Doğan’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümünde görevli Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Yartaşı’nın da yer aldığı proje, 18 ay sonunda 22.03.2024 tarihinde başarıyla tamamlanmıştır.

Optik İnce Film Tasarım ve Kaplama Merkezi projesi Sivas Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Kurma ve Destekleme Vakfı ve SBTÜ Destekleme ve Geliştirme Vakfı ortaklığında ve ASELSAN Sivas Hassas Optik, TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) Müdürlüğü iştiraki ile gerçekleştirilmiştir. Projenin toplam bütçesi 22.438.637,85 TL olup ilave olarak söz konusu projenin alt yapısının desteklenmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından 20.000.000,00 TL bütçeli “Optik İnce Film Kaplama Merkezi İlave Alt Yapı Projesi” onaylanmış ve proje kapsamında ilave alt yapılar kurulmuştur.

Diğer taraftan Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 2 Mayıs 2023 tarihli kararıyla Üniversitemize “Optik Alanında Uzmanlaşan Üniversite” ünvanı verilmiştir.

Başarı ile yürütülen proje neticesinde; özellikle savunma sanayi alanında öz kaynaklarımızı hızlı ve etkin kullanma anlamında, bölgede faaliyet gösteren optik firmaların kaplama ihtiyaçlarının karşılanması, bölgenin optoelektronik sistemler konusunda gelişimine yardımcı olunması, ilgili alanda lisans ve lisansüstü öğrencilerin yetiştirilmesi, optik tasarım ve üretim gerçekleştirecek personel yetiştirilmesi, KOBİ’lerin üretim yapmasının desteklenmesi, ulusal ve uluslararası projeler geliştirilmesi, optik alanında Ar-Ge ve ÜrGe faaliyetlerine ağırlık verilmesi, optik sistemlerde dışa bağımlılığın azaltılması ve Sivas ilimizin gelişimine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır.
Projenin başarıyla sonuçlanması dolayısıyla projenin yürütülmesine katkı sağlayan tüm paydaşlar ile birlikte kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.