PROJELER OFİSİ GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ - Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi

Genel Bilgiler

Sivas Bilim ve Teknoloji Ãœniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi

      Sosyal Sorumluluk Projeleri Birimi; hassas olarak tanımlanan gruplarda yer alan bireylerin ve bu gruplarla etkileşim halinde olan kişilerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, topluma farkındalık kazandırılması, sosyal gruplar arasında dayanışma ve iletişimin sağlanması,       doğal yaşamın korunması ve iyileştirilmesi ile ilgili çalışmaların teşvik edilmesi, hassas gruplara yönelik ana konular çerçevesinde araştırmalar, uygulamalar ve danışmanlık hizmetleri gerçekleştirilmesi, üniversite gençlerine sosyal sorumluluk bilincinin kazandırılması,       öğrencilerin, akademik ve idari personelin sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmesinin teşvik edilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliğinde bulunulması hedeflemektedir.
 Sosyal Sorumluluk Projeleri 2 kısma ayrılmaktadır;
Sosyal Sorumluluk Projeleri 
Bütçeli Sosyal Sorumluluk Projeleri Bütçesiz Sosyal Sorumluluk Projeleri
  • Toplumsal faydaya katkı saÄŸlayacak nitelikte olmalıdır.
  • Toplumsal faydaya katkı saÄŸlayacak nitelikte olmalıdır.
  • Belli bir hedefi ve çıktısı olmalıdır.
  • Belli bir hedefi ve çıktısı olmalıdır.
  • Belli bir bütçeye sahip olmalıdır.
  • Belli bir bütçesi bulunmamaktadır. 
  • Proje süresi en az 2(iki) ve en çok 12 (on iki) ay olmalıdır.
  • Proje için herhangi bir süre kısıtlaması yoktur. Bir seferlik ya da sürekli olarak gerçekleÅŸtirilebilir.
Yapmayı planladığınız Sosyal Sorumluluk Projesinden hangisi projenize uygunsa Başvuru Formunda seçebilir ve Projenizi başlatabilirsiniz. Sosyal Sorumluluk Proje Örnekleri ise Asağıda yer almaktadır.
 Projeye başlatılması için öncelikle Web sitemizde yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri Başvuru Formunu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru Formunda bulunan alanları açıklayıcı bir şekilde doldurduktan sonra Projeler Ofisi Genel Koordinatörlüğüne başvuru evrağı teslim edilir. Teslim edilen evrakta gerekli alanlar kontrol edilir. Evrakta ve Ek'lerinde eksiklik yoksa Proje Sosyal Sorumluluk Projeleri Değerlendirme Kuruluna iletilir. Kurulda görüşülen Proje Kabul görürse Yönetim Kuruluna iletilir. Yönetim Kurulunda da Kabul gören proje kabul görür ve proje numarası alır. 
Proje Basvuru Formundaki aşamalara uygun şekilde yürütülür. Proje bittikten sonra ise Sosyal Sorumluluk Projeleri Sonuç Formunu doldularak Projeleri Ofisi Genel Koordinatörlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir. Teslim etmiş olduğunuz Sonuç Formu kontrol edilir ve Ardından ise Sosyal Sorumluluk Projeleri Değerlendirme Kuruluna sunulur. Değerlendirme Kurulundan onay alan proje Yönetim Kuruluna sunulur. Yönetim Kurulundan onay alan proje ise Başarılı ve Tamamlanmış proje olarak kabul edilir. Onay alamayan projeler ise Revizyon yapılması istenir ve gerekli revizyonlar tamamlanıp tekrar Sonuç Formu tekrar teslim edilir. 
Projede Ek süre ve Ek bütçe talepleriniz oldğunda web sitemizde yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri Ek Süre Talep Formu, Sosyal Sorumluluk Projeleri Ek Süre Talep Formu doldurduktan sonra Projeler Ofisi Genel Koordinatörlüğüne teslim edilir ve talebininiz Kurullar tarafından değerlendirilir. 
 Sosyal Sorumluluk Projesi ile ilgili aklınıza takılan sorular için Projeler Ofisi Genel Koordinatörlüğünü ziyaret ederek projeleriniz hakkında görüş ve fikir alabilirsiniz.Â