4001 Ulusal ve Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği 2. Dönem Çağrıları Açıldı!

Milli Teknoloji Hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlamak hedefiyle, öğrenimini sürdüren lise öğrencileri ile lise üzeri eğitim düzeyine sahip öğrenci ve yeni mezunların* proje üretmelerini, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmelerini, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel yarışma ve ilgili etkinliklere katılmalarını teşvik etmek amacıyla oluşturulan programımızın 2. dönem çağrıları açılmıştır. Desteğin amacı, öğrenimi devam eden lise öğrencileri ile lise üzeri eğitim düzeyine sahip öğrenci ve yeni mezunların* proje üretmelerini, geri bildirimler yoluyla projelerini geliştirmelerini, geliştirdikleri projelere yönelik düzenlenen yurt içi ve yurt dışı bilimsel ve/veya teknolojik Yarışma ve ilgili Etkinliklere katılmalarını teşvik ederek Milli Teknoloji Hamlesinin ana bileşenlerinden olan beşeri sermaye gelişimine katkı sağlamaktır.Ulaşım sponsoru Türk Hava Yolları olan Program kapsamında, “4001-A Ulusal Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği” çağrısı ile yurt içinde düzenlenen yarışma ve etkinliklere, “4001-B Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği” çağrısı ile de yurt dışında düzenlenen yarışma ve etkinliklere katılım için destek verilecektir.
Destek Miktarı üst limiti ise; 4001-A Ulusal Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği kapsamında 100.000 TL (KDV dahil)'dir. 4001-B Uluslararası Yarışma/Etkinlik Katılım Desteği kapsamında 245.000 TL (KDV dahil)'dir. Destek almaya hak kazanan kişi ya da takımların desteklerden faydalanma süresi en fazla 12 (on iki) ay ile sınırlıdır.

Ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.

Son Başvuru Tarihi: 31 Aralık 2024