Her Yıl Bir Vizyon Proje

“Her Yıl Bir Vizyon Proje” vizyonuyla hareket eden üniversitemiz bünyesinde yürütülen projelerde en önemli paydaşlarımızın başında Oran Kalkınma Ajansı gelmektedir. Oran Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve üniversitemizin yürütücüsü olduğu Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Optik İnce Film Tasarımı ve Kaplama Merkezi” projesi ile ilgili proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Genel Sekreterlik toplantı salonunda 29 Aralık 2023 günü Projelerden sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emre BİÇER başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Kadir Ali SEÇER, Uzmanlık Alan Koordinatörlüğü (Optik Alan Koordinatörü) Prof. Dr. Sabit HOROZ, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf DOĞAN, Dr. Öğr. Üyesi Ekrem YARTAŞI, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Alper ZEYTUN, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Bülent KONAK, İnşaat Mühendisi Ahmet Faruk KAYA, Makine Mühendisi Hasan Hüseyin USLU, Tekniker Mücehit ÖZYURT, Memur Burak ÇELİK, Memur Merve DÖKÜCÜ KORKMAZ ve Memur Mehmet DOĞAN katıldı.
Söz konusu toplantıda projenin nihai durumu, yapılması gerekenler değerlendirilip yapılacak çalışmalar ile ilgili yol haritası belirlendi.
Yeni nesil devlet Üniversitesi yaklaşımıyla kuruluş faaliyetlerini yürüten Üniversitemiz sıfır noktasından kurulduğu 2018 yılından günümüze kadar geçen kısa sürede; nitelikli akademik/idari kadrosuyla, hızla gelişen teknolojiyle uyumlu altyapısıyla ilimiz ve bölgemiz açısından yeni bir değer niteliğinde “yeni nesil devlet üniversitesine” örnek gösterilen üniversite konumuna gelmiştir.
Yüzde yüz Yabancı Dil eğitimi veren üniversitemiz programlarına; üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, ülkemizin en başarılı öğrencilerinin (ilk onbinlerden) Üniversitemizi tercih ediyor olması, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan detaylı (akademik personel/alt yapı vb.) değerlendirmeler sonucu Devlet Üniversiteleri arasından sadece üniversitemize optik alanında ihtisas üniversitesi unvanının/görevinin verilmesi ve nihai olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan “2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu” nda yer aldığı üzere Üniversitemiz endeksli dergi ve kitaplarda (SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI, ESCI dâhil) yayımlanmış öğretim elemanı başına düşen yayın sayısına göre 1. Sırada yer almıştır.
Üniversitemizin faaliyet alanlarında, Ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaç duyduğu teknolojik malzeme/ürünlerin Ar- Ge ve Ür-Ge çalışmalarının yapılarak dışa bağımlılığın giderilmesine yönelik çalışmalar bugüne kadar olduğu gibi kararlılıkla sürdürülecektir.