SİZLERLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

SİZLERLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

Üniversitemiz, 2019 yılı Ocak ayı itibariyle herhangi bir üniversiteden bölünme eklenme olmaksızın, gerek fiziksel alan gerek laboratuvar alt yapısı, gerekse akademik/idari insan kaynakları bakımından sıfır noktasında faaliyetlerine başlamıştır.

Kuruluşundan itibaren günümüze kadar geçen 4 yıllık süre zarfında; lisans düzeyinde %100 yabancı dil eğitimli programlar ile (Uçak Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği) 2022-2023 eğitim öğretim yılında sınav sonuçlarına göre yüzdelik dilim açısından en başarılı öğrencilerin tercihleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanmıştır.

Ayrıca, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı itibari ile Savunma Teknolojileri Anabilim Dalında lisansüstü eğitin-öğretim faaliyetlerine başlanmış olup, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibari ile de YÖK tarafından verilen onay ile %100 yabancı dil eğitimli lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim faaliyetleri gerçekleştirilecektir.

Diğer taraftan nitelikli insan kaynakları kapasitesi oluşturulmuş ve oluşturulmaya devam etmekte olup, bütçe imkanları çerçevesinde de fiziksel alan ve laboratuvar alt yapıları oluşturulmaya devam etmektedir.

Dış kaynaklı yürütülen birçok proje neticesinde Üniversitemiz laboratuvar alt yapısının oluşturulması ve en önemlisi ileri teknoloji gerektiren alanlarda Ar-Ge çalışmalarının yapılması sağlanmıştır.

Bu çerçevede Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destekli “Cazibe Merkezlerini Destekleme Projesi” kapsamında Üniversitemiz “Optik İnce Film ve Tasarım Kaplama Merkezi” desteklenmiş olup 2023 yılı yatırım programıyla da irtibatlandırılması sağlanmıştır. Mevcut proje ve alt yapının güçlendirilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından 2023 yılı yatırım programında “Optik İnce Film ve Tasarım Kaplama Merkezi İlave Altyapı Projesi” desteklenmiştir.

Süreç içerisinde kurulan mevcut alt yapılar kullanılarak gerçekleşen Ar- Ge çalışmaları neticesinde üniversitemiz  02.03.2023 tarihinde YÖK tarafından yapılan “Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi” kapsamında 15 bilim alanında 25 üniversiteye “Öncelikli Alan Misyonu” verilmiştir.

 

43 devlet üniversitesi ve 78 vakıf üniversitesinin değerlendirmeye alınarak; bu alanlarda uzmanlık ve yetkinlik gösteren bölüm veya programları 2018-2022 tarih aralığındaki yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu çerçevesinde incelenmesi ile Yükseköğretim Kurulu tarafından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine Optik alanında Öncelikli Alan Misyonu verilmiştir.

Bu çerçevede, Üniversitemizin kurulduğu günden itibaren birçok nitelikli projesi ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmekte olup karşılıklı iyi niyet ve işbirliği anlayışıyla çalışmalar yürütülmektedir. Söz konusu iş birlikleri kararlılıkla sürdürülecektir.

Üniversitemizin, ülkemiz için ileri teknoloji gerektiren “optik” gibi spesifik bir alanda sadece bir vakıf üniversitesi ile birlikte ihtisas üniversitesi olmasını sağlayan söz konusu alt yapıların kurulumunda kıvılcım niteliğindeki çarpan etkisi ORAN Kalkınma Ajansı tarafından desteklen proje sayesinde gerçekleşmiştir.

09.05.2023 tarihi itibari ile, Üniversitemiz Genel Sekreteri Kadir Ali SEÇER ve Strateji Geliştirme Daire Başkanımız Alper ZEYTUN bu vesile ile ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi Genel Koordinatörü Yunus Emre ŞEKER’e teşekkür ziyaretinde bulunmuşlardır.

ORAN Kalkınma Ajansı uzmanlarından Tuba PARLAK UZUNOĞLU’nun yer aldığı, optik projesi uzmanı ve danışmanı Emel EMÜR’ün ise uzaktan erişimle katıldığı toplantı da, ortak yürütülen çalışmalar hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunulmuştur.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Kadir Ali SEÇER tarafından ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Destek Ofisi Genel Koordinatörü Yunus Emre ŞEKER’e üniversitemiz adına plaket takdim edilmiştir.