Sosyalfest Son Başvuru Tarihi 2 Şubatta !

“Sosyalfest”, Türkiye’de milli bir sosyal bilimler hamlesinin başlatılması konusunda, ilgili birçok paydaşın katılımıyla düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası sosyal bilimler festivalidir. “Sosyalfest”; yenilikçi veya sorun çözme odaklı yaklaşımlar içeren; sosyal model tasarım yarışmaları, sosyal etkinlikler, söyleşiler, gibi birçok faaliyete öncülük ederek toplumsal sorunların çözümüne olan ilginin arttırılması ve Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunulması amacıyla düzenlenmektedir.
Sosyal Bilimler Festivali diğer adıyla Sosyalfest, toplumsal konularda yenilikçi veya sorun çözme odaklı alternatif yaklaşımlar içeren sosyal modeller geliştirmek üzere toplumun her kesiminden paydaşların bir araya gelmesini ve “Cumhuriyetimizin 100. yılına ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun milli sosyal bilimler hamlesini” başlatacak bir girişimi oluşturmayı amaçlamaktadır. Sosyalfest’te sosyal model tasarım yarışmaları, sosyal, kültürel, sportif etkinlikler, söyleşiler gibi birçok faaliyet düzenlenerek toplumsal sorunların çözümüne olan ilginin artırılması amaçlanmaktadır. Sosyal Bilimler Festivali’nin amacı aynı zamanda, sosyal sorunlara duyarlılığı artırarak çözüm odaklı yaklaşımları desteklemektir. Ayrıca; Türkiye’nin, dost ülkelerin ve dünyanın sosyal bilimlerin uygulanması alanında yaşadığı sorunlara, uygulamaya yönelik yenilikçi çözümler üretmek ve toplumsal alanda ihtiyaç duyulan yenilikçi yaklaşımlar ve projeler geliştirmek Sosyalfest’in amaçlarındandır.

Üniversite, Lise ve Ortaokul kategorilerinde toplam 14 farklı alanda başvuru yapılabilecektir.

Son Başvuru Tarihi :2 Şubat 2024

SOSYALFEST Yarışmaların Başlangıç Tarihi: 2-3 Mart Karabük Üniversitesi Yerleşkesindedir.

Ayrıntılı Bilgi için Tıklayınız.